Waar blijven al die uitlaatgassen uit de garage?

20-09-2013 00:00

Heeft u zich afgevraagd hoe dit wordt opgelost? Ontluchtingstorens in het Frederik Hendrik plantsoen? Op het dak van het Marnix zwembad? Op het dak van het Cartesius lyceum? Of een combinatie hiervan?

 

De gemeente heeft een adembenemende oplossing bedacht: ontluchtingsroosters in de kademuren van de Singelgracht! Dan walmen die uitlaatgassen over het water of richting uw woon- of slaapkamer.

 

 

De projectleider zei op de „Voorlichtings”avond van 2 september dat het onderwerp 'ontluchtings installie' is uitgesloten van mede-zeggenschap…

 

Wij mogen dus niet meepraten over iets wat direct onze gezondheid bedreigt???

 

Milieudefensie presenteerde deze week 10.000 handtekeningen aan de Gemeente met het dringend verzoek de luchtkwaliteit in Amsterdam te verbeteren. Het Gemeentebestuur is zich zeer bewust dat de stad niet zal kunnen voldoen aan de 2015 eu regels. Ook de overheid maakt zich zorgen: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu waarschuwde deze week dat Nederland waarschijnlijk niet kan voldoen aan de Europese normen voor de uitstoot van stikstofdioxide, die in 2015 van kracht worden.

 

Maar de gemeente vertelt ons dat de luchtkwaliteit in de buurt binnen de wettelijk normen zal vallen. Maar dat is een gemiddelde van de luchtkwaliteit die uit de roosters komt (zeer slecht) en een aantal straten verderop (wellicht ok).

 

Trouwens, die EU normen, waaraan de stad in 2015 niet kan voldoen, zijn al te slap volgens de Amsterdamse GGD, volgens de World Health Organisation en volgens The Lancet (onder de paraplu van de Universiteit van Utrecht).

 

Dus al staat uw woning niet aan de Singelgracht en maakt u zich ook geen zorgen over de grondwater verplaatsing van deze garage - een gigantische betonnen bak - ook u zult geconfronteerd worden met deze aanslag op uw gezondheid en leefgenot!